ΒΙΒΛΙΑ

FINAL COVER

Οι ‘’Θεμελιώδεις & σύγχρονες τεχνικές της ηλεκτρικής κιθάρας’’ είναι το τρίτο βιβλίο του Πάνου Μαλαχιά. Ένας πλήρης οδηγός 150 σελίδων που περιλαμβάνει ασκήσεις σε όλες τις τεχνικές του οργάνου στην ευρύτερη μουσική όπου χρησιμοποιούνται. Ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο μελέτης που απευθύνεται σε αρχάριους μέχρι και επαγγελματίες κιθαριστές με σκοπό την αναβάθμιση και εξέλιξη της τεχνικής κατάρτισής τους.

Περιέχονται ασκήσεις / φράσεις που είναι χαρακτηριστικά στα Classic Rock, Blues, Hard Rock, Metal, Neoclassical Metal, Fusion, Progressive, Acoustic, Fingerstyle στυλ αλλά και ρυθμική κιθάρα με διάφορα ρυθμικά ιδιώματα με αναφορά σε διάσημους αντιπροσώπους κιθαριστές της κάθε τεχνικής.

Alternate picking – Hammer-on / pull-off – Slide – Vibrato – String Bending – Pedal Point – Tapping – Economy Picking – Sweep Picking – Crosspicking
Pick & fingers – Legato – String Skipping – Hybrid Picking – Wide Stretches – Fingerstyle – Strumming – Palm Muting

Το βιβλίο διατίθεται στα καταστήματα ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, ADAGIO και από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων RISING STAR

 

 

 

 

 

FINAL COVER

Ο Πάνος Μαλαχιάς παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο ‘’Blues Κιθάρα» (με CD εκδόσεις Rising Star)

Πρόκειται για ευκολονόητο βοήθημα, το οποίο καθοδηγεί τον αναγνώστη & μουσικό που θα το διαβάσει, με παραδείγματα και ασκήσεις, στο πώς να μάθει να παίζει Blues στην κιθάρα… με μια απλή ανάγνωση!

Το περιεχόμενο περιλαμβάνει τεχνικές και πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του Blues αυτοσχεδιασμού, της ρυθμικής κιθάρας, το 12μετρο και την χρήση ”δανεικών” νοτών με το δικό τους ηχόχρωμα. Επίσης παρουσιάζει διάφορες φράσεις για τον αυτοσχεδιασμό, με σκοπό τη χρήση τους αλλά και το πώς να χρησιμοποιηθούν αυτές στην περαιτέρω επινόηση φράσεων.

Η αποδοχή και το ενδιαφέρον των περισσότερων μουσικών και μουσικόφιλων για την Blues μουσική είναι ευρύτερα γνωστή – Πρόκειται εξάλλου για ένα μουσικό είδος το οποίο εκφράζεται ιδιαίτερα από την ηλεκτρική κιθάρα με τα θεμελιώδη στυλ της και με βασικούς εκπροσώπους σε κάθε εποχή μέχρι και σήμερα.

Το βιβλίο διατίθεται στα καταστήματα ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, ADAGIO και από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων RISING STAR

 

 

 

 

Panos-Malahias_eksofyllo mikro

Ο Πάνος Μαλαχιάς μας συστήνει το πρώτο του βιβλίο το ‘’Τροπικό σύστημα και πως να συνθέσετε riffs στις τροπικές κλίμακες’’ (με CD-αυτοέκδοση). Το βιβλίο παρουσιάζει: – Ιστορικά στοιχεία για την προέλευση των ονομάτων των τρόπων, – Μια ευρεία θεωρητική ανάλυση της σύγχρονης μουσικής (μείζωνα, ελάσσονα κλίμακα, διαστήματα, κατασκευή και προέκταση συγχορδιών και κλιμάκων)

Αναλύει τις τροπικές κλίμακες σκοπεύοντας να λύσεις απορίες και ερωτήματα μουσικών-αναγνωστών, εξηγεί και συγκρίνει τη σχέση τους με τις κεντρικές κλίμακες – Ασχολείται με την εύρεση μικρών μουσικών θεμάτων (riffs) με σκοπό ο μουσικός-αναγνώστης να κατανοήσει και επινοήσει μελωδίες σε κάθε μια από τις τροπικές κλίμακες.

Το βιβλίο διατίθεται στα καταστήματα ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ & ADAGIO

Leave a Reply

www.panosmalahias.com is Powered by Rising Star Promotions